Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Berkhout
Kon. Julianaplein 9
2635 HD DEN HOORN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Berkhout úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Berkhout
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Montecillo Edición Limitada Reserva

(0,0 / 5)
Montecillo Edición Limitada Reserva
De Montecillo Edición Limitada Reserva is gemaakt van Tempranillo en Graciano. De Tempranillo druiven worden geselecteerd in de wijngaarden gelegen in de Rioja Alta waar de druivenstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 30 jaar. De Graciano druiven komen van wijngaarden met lage opbrengsten uit het Tudelilla gebied, één van de meest prestigieuze gebieden in de Rioja Baja!

De kalkhoudende kleigrond en het unieke microklimaat van D.O.C. Rioja, met het hele jaar door milde temperaturen en stabiele regenval, bieden de ideale omstandigheden voor de teelt van druiven voor deze wijn.

Elke variëteit wordt afzonderlijk in roestvrijstalen tanks gefermenteerd doormiddel van het Ganimede®-systeem, bij een gecontroleerde temperatuur van 26 °C. De most blijft gedurende 20 dagen in contact met de schillen om de gewenste extractie van kleur en aroma’s te verkrijgen.

De wijn ondergaat verder een malolactische gisting in ondergrondse cementtanks. De wijn wordt overgeheveld in nieuwe Franse eikenhouten vaten en vaten van Frans en Amerikaans eikenhout, waar hij gedurende 26 maanden in gerijpt wordt. Na 26 maanden worden de twee wijnen samengevoegd en ondergaat een opvoeding 6 maanden. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en gedurende 18 maanden verfijnd op fles voordat de wijn op de markt wordt gebracht.
€ 18,50
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Spanje
Druivensoort
70% Tempranillo en 30% Graciano
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13.5% vol
Soort wijn
Rood
Kleur
Mooi helderrood, een elegante kleurintensiteit met blauwachtige nuances
Geur
Een intens aromatische geur van diep zwart fruit met tonen van caramel en vers gebakken patisserie
Smaak
In de mond krachtig en fris, met een unieke balans tussen donkerrood fruit en een kruidige elegantie door het zorgvuldig gebruik van eikenhouten vaten. De wijn geeft een mondvullend gevoel met een breed smaakpalet
Afdronk
Lang en zeer aangenaam, een gastronomisch genot!
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review